ایده پردازی بجای کپی کاری

تفاوت بین کپی کردن و الهام گرفتن

ممکن است در ابتدا این موضوع باعث گیج شدن و ابهام شما شود ، در واقع تفاوتی بین کپی کردن و الهام گرفتن از طرح دیگران نبینید، برای مثال ممکن است مقدار فضای خالی که در طرح خود استفاده کرده اید هم اندازه مقدار فضای خالی در طراحی وب سایت اپل باشد ، یا حتی تایپوگرافی که در طراحی خود استفاده کرده اید مشابه یک تایپوگرافی دیگر باشد که در وب سایت دلخواهتان دیده اید و آن را می پسندید، در این صورت شما از طراحی دیگران الهام گرفته اید یا طراحی شان را کپی کرده اید ؟ چه تفاوتی میان کپی کردن و الهام گرفتن است ؟

نگاهی به معنی این دو کلمه می اندازیم ( فقط از نظر لغوی ) الهام گرفتن یعنی پروسه ای که از نظر ذهنی شبیه یک چیز را در نظر می گیرید اما در نهایت از خلاقیت خودتان استفاده می نمایید در سمت دیگر ، کپی کردن یعنی از یک چیز خلاقانه و اصلی یک نسخه ی کاملا مشابه بسازید ، حالا از طریق معنی این دو کلمه می توانید کاملا دقیق تفاوت آنها را درک کنید ، الهام گرفتن یعنی استفاده از خلاقیت خودتان ولی کپی کردن یعنی ساختن دوباره ی چیزی که قبلا ساخته شده بود.

برگرفته از وب سایت : مجید آنلاین

ایده پردازی بجای کپی کاری ، مقاله ای در استارت آپ 10

کپی کردن نمونه های موفق نه تنها در بیشتر مواقع دردی را دوا نخواهد کرد بلکه باعث اقبال به سمت ایده و نمونه موفق اولیه خواهد شد.

اگر هدف راه اندازی کسب و کاری جدید و کسب درآمد است ، نمونه های موفقی که قرار است از روی آن کپی کرده و سنگ بنای کار خود را بر روی دوش آنها بنا کنیم نتیجه ای جز ویرانی و اتلاف وقت نخواهد داشت. البته کپی کردن و به اصطلاح عدم رعایت مالکیت حقوقی و معنوی یک اثر در هر کجا از این کره خاکی همواره با نگوهش و عدم اطمینان به خالق آن اثر همراه خواهد بود

کپی کردن عدم توانایی در خلق ایده است. کاری است راحت برای استفاده نکردن از خلافیت و توانایی های که می تواند منجر به تغییری بزرگ گردد.

نمونه ای از کپی کاری و خلق نکردن طرح و ایده ای جدید و یا به زبان ساده تر

اگر قرار است کپی طرح موفقی را در ذهن بپرورانید بجای Ctrl+C کامل و بعد فشردن Ctrl+V

کمی تحقیق و بررسی کنید ، مشکلات و موانع موجود در طرح اولیه را تحلیل کرده و با الهام از طرح و ایده اولیه و با رفع ایرادهای احتمالی و ارائه خدمات و سرویس های متنوع به مشتریان و مصرف کنندگان ایده و طرح خود آنها را شگفت زده نمایید.

البته این نکته را نیز بایستی به اطلاع رساند که کپی کردن اگر برای ایجاد رقابت و افزایش رضایت مندی و ارائه خدمات و سرویس های متنوع انجام گیرد صرف این نکته که خلق ایده جدید نبوده ولی می تواند با سنگین واژه نامانوس “کپی کاری” را کاسته و اقبال عموم را به خود جلب نماید.

در پایان اشاره به این نکته خارج از لطف نیست که با توجه به الهام گرفتن برخی از فعالان حوزه خدمات آنلانین از نمونه های خارجی و بومی سازی آنها نظیر سامانه های درخواست خودرو ، پیک ، کامیون و … جهت ارائه خدمات و سرویس های جدید که البته با اقبال عموم مردم در استفاده از این نوع سرویس ها مواجه شده است ، دیگر جای آن نیست که فقط با کپی کردن و تغییر نام و عدم توجه به نیازها جدید و رفع نواقص احتمالی ، به اصطلاح ” پا در کفش دیگری کنیم و فقط کپی کنیم”.