قطر کشوری در همسایگی ایران با مساحت ۱۱.۴۹۳ کیلومتر مربع ، دارای منابع عظیم ذخایر گاز دنیا با بالاترین شاخص توسعه انسانی در بین کشورهای عربی منطقه و همچنین بیشترین درآمد سالانه در جهان است.جمعیت این کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۲.۶ میلیون نفر بوده که تنها ۳۱۳.۰۰۰ نفر آن شهروند قطری هستند و مابقی آنها ساکنان دیگر کشورها که برای کار به این کشور وارد شده اند.
شبه جزیره قطر از شمال شرق عربستان به داخل خلیج فارس گسترده شده است.خاک این کشور ، مسطح بوده و از یک صحرای خشک تشکیل شده و آب و هوای آن ، آب و هوایی بیابانی است. در این کشور زمستان ، هوایی خنک و به دلیل توده هوایی سودانی بارانهای سیل آسایی در این کشور میبارد که خسارت به بار میآورد ، ولی در تابستان آب و هوای قطر شرجی و گرم است.
در سال اخیر کشور قطر به دلیل تحریم های ۴ کشور عربی حوزه خلیج فارس در تامین مواد غذایی شهروندان خود دچار مشکلاتی شده بود. مقامات قطری به منظور تامین امنیت غذایی از همان روزهای اول در صدد تامین مایحتاج مردم خود از طریق سرمایه گذاری در بخش تولیدی و نیز تجارت با کشورهای دوست و همسایه خود بودند.از جمله اهداف مهم ذکر شده توسط مقامات و کارشناسان در چشم انداز ۲۰۳۰ قطر در بخش کشاورزی ، خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی از طریق افزایش ظرفیت تولید داخلی و کاهش وابستگی به کالاهای وارداتی است.
برای برون رفت از مشکلات پیش روی این کشور در تأمین امنیت غذایی ، وزیر شهرداری و محیط زیست قطر با حضور در کنفرانس و نمایشگاه بین المللی کشاورزی قطر ( AgriteQ 2018 ) بر ضرورت حفظ امنیت غذایی شهروندان قطری تاکید کرد.این رویداد به منظور جمع آوری کارشناسان ، متخصصین حوزه کشاورزی و باهدف ایجاد برنامه ی مشخص و اولویت دار در فعالیت های اقتصادی دولت تشکیل شده است.
این شرکت تنها مسئولیت اجرایی داشته و هدف آن آموزش و مدیریت انجام کار به کشاورزان قطری است که چگونه گیاهان را بدون استفاده از آفت کشها پرورش بدهند ، چگونه از کودهای ارگانیک استفاده کنند و چگونه سیستم آبیاری را به کار بگیرند.آموزش های ارائه شده توسط این شرکت رایگان می باشد.
کشاورزی در کشوری محصور شده در بیابان با آب و هوایی گرم و خشک و حداقل آب شیرین طبیعی !!!
توجه به استقلال غذایی و ایجاد امنیت روانی در تأمین مواد غذایی برای شهروندان باعث برنامه ریزی برای تولید محصولات کشاورزی با حداقل امکانات در کشور قطر است.کشاورزی در قطر به روش آب کشت ( هیدروپونیک ) در کنار استفاده از تجارب و فناوری های روز دنیا توانسته این امید را به مدیران و دست اندرکاران این کشور کوچک بدهد تا در سند چشم انداز ۲۰۳۰ قطر در بخش کشاورزی ، به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی از طریق افزایش ظرفیت تولید داخلی و کاهش وابستگی به کالاهای وارداتی امیدوار باشند.