مؤسسه نیکان ماموت سالهاست با جمعآوری در بطری و فروش آنها برای نیازمندان ویلچر تهیه میکند. پس از مطالعه و بررسی بسیار این مؤسسه ایدۀ جدیدی را دنبال کرد. این خیریه با جمعآوری باتریهای استفادهشده و فروش آنها به یک شرکت بازیافت، برای مددجویان تحت پوشش که به پروتز نیاز داشته باشند، پروتز تهیه میکند تا آسایش را به زندگی آنان بازگرداند.
این همان کاری است که ” خیریه نیکان ماموت ” از یک سال قبل انجام آن را آغاز کرده است. برای این موسسه خیریه که خود را حامی خانوادهها میداند کمک به حفظ محیط زیست نیز بسیار ارزشمند است. به همین دلیل این ایدۀ جالب در مؤسسه اجرا شد تا کمک به بیماران و حمایت از محیط زیست با بازیافت باتریهای استفاده شده امکانپذیر شود.
چرا بازیافت باتری مهم است ؟
ترکیب دقیق و تعداد مواد شیمیایی داخل باتری با توجه به نوع باتری متفاوت است، اما این فهرست اغلب اوقات شامل کادمیوم، سرب، جیوه، نیکل، لیتیوم و الکترولیت است. وقتی باتریها به سطل آشغال خانگی انداخته میشوند، به محلهای دفن زباله فرستاده میشوند. با خوردگی لایۀ باتری، مواد شیمیایی به خاک میریزد، به منابع آب راه مییابند و سرانجام آنها به اقیانوس میرسند.
تولیدکنندگان باتری همواره تلاش میکنند، محصولاتی تولید کنند که قابلیت بازیافت بیشتر و مواد سمی کمتری داشته باشند. با این حال بازیافت باتریهای استفاده شده میتواند زیانهای زیستمحیطی استفاده از باتریها را کاهش میدهد.
حدود۹۰% جیوه و ۵۰٪ کادمیوم موجود در زبالههای خشک شهری مربوط به باتریهای قلمی دور ریخته شده است. طبق گفته آژانس ثبت مواد سمی و بیماریها؛ کادمیوم و نیکل از عوامل شناخته شدۀ سرطانزای انسان هستند. جیوه نیز مخصوصاً به شکل بخار بسیار سمی است به همین دلیل دولتها استفاده از آن در باتری را از سال ۱۹۹۶ ممنوع کردهاند. لیتیوم موجود در باتریهای گوشیهای هوشمند، تبلتها و ماشینهای برقی نیز ممکن است به آلودگی آب لولهکشی منجر شود. لیتیوم میتواند باعث آتشسوزی در محل دفن زباله شود و سالها در زیر زمین بسوزد.
همچنین سازمان ملل متحد از بحران آلودگی سرب در جهان خبر داده است. براساس آنجه این سازمان اعلام کرده است ۸۰۰ میلیون کودک در معرض خطر مسمومیت ناشی از این نوع آلودگی آب و هوایی قرار دارند و یکی از منابع مهم تولید سرب، سم باتریها است. از سوی دیگر سرب با نقایص مادرزادی و آسیبهای عصبی و رشدی مرتبط است.
برگرفته شده از وب سایت موسسه خیریه نیکان ماموت ؛ لینک اصلی مطب
استارت آپ ۱۰ ، همواره حامی ایده های خیرخواهانه و انسانی بوده و معرفی اتفاقات مؤثر در بهبود و آسایش زندگی را رسالت خود می داند.
لینک دریافت استند و قلک باتری موسسه خیریه نیکان ماموت : کلیک کنید
در لبخند دوباره کودکان نیازمند و حفاظت از محیط زیست ، این امانت در دستان ما ، سهیم باشیم
عاقبت بخیری در نزدیکی زندگی ماست ، دستگیر باشیم ، دست دیگری در درست خداست