چرا احیای کشاورزی در ایران ضروری است !!!

ایران با مساحت ۱.۶۴۸.۱۹۵ کیلومتر مربع با جمعیتی بالغ بر ۸۱ میلیون نفر دارای اکوسیستم منحصر به فرد آب و هوایی در بین کشورهای منطقه است.تعداد فارغ التحصیلان بدون شغل رشته های کشاورزی ( فوق دیپلم تا دکترای تخصصی ) بیش از ۳۸۰۰۰ هزار نفر عنوان شده که می توان گفت این آمار با توجه به اشتغال فارغ التحصیلان این حوزه در رشته ها و شغل های غیر تخصصی بیش از این عدد خواهد بود.

اگریتن ، استارتاپ کشاورزی ایران

آمارهای جهانی حاکی از آن است که بیش از یک سوم از مساحت کشور ایران قابلیت زراعت را دارا می باشد که این مقدار زمین ( ۵۴۹.۳۹۸ کیلومتر مربع ) بیش از مساحت سه کشور مطرح کشاورزی در اروپا ( هلند ۴۲.۵۰۸ کیلومتر مربع ، بلژیک ۳۰.۵۲۸ کیلومتر مربع و ایتالیا ۳۰۱.۳۵۳ کیلومتر مربع ) است.

به گفته مسئولان ۳۰ % شاغل حوزه کشاورزی دارای تحصیلات دانشگاهی نیستند و در کنار آن استفاده از روش های سنتی کشت ، شیوه آبیاری قدیمی ، انتخاب کشت نامناسب و سایر موارد مرتبط را می توان به مجموعه عوامل کاهش بهره وری کشاورزی ایران اضافه نمود.

بروز خشکسالی در سالهای گذشته و عدم مدیریت آب ، همواره یکی از موارد اختلاف مسئولین در میزان آب مصرفی حوزه کشاورزی است و با در نظر گرفتن میانگین مصرف ، بیش از ۷۰ % آب شیرین موجود در کشور در این صنعت مصرف می گردد.

توجه به اقدامات صورت گرفته کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که با حداقل امکانات و منابع طبیعی به دنبال ” خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و رسیدن به امنیت غذایی ” هستند ، لزوم توجه به صنعت کشاورزی را که به عنوان یک شاخص در امنیت ملی نیز به حساب می آید ، دوچندان می نماید.

با توجه به سابقه کشاورزی در ایران باستان و همچنین تأکید پیشوایان دینی به این امر ، احیای کشاورزی ایران در سایه توجه به موارد زیر دور از دسترس نخواهد بود :

  • بوم شناسی کشاورزی ایران و اصلاح ساختار کشاورزی بر اساس اکوسیستم های کشاورزی هر منطقه از ایران
  • استفاده از اساتید ، صاحب نظران و دانش آموختگان صنعت کشاورزی
  • استفاده از فناوری های نوین صنعت کشاورزی
  • استفاده از تجارب موفق کشاورزی در دیگر کشورها و بوم سازی آن برای اجرا در ایران
  • بروزرسانی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی ( کاشت ، داشت و برداشت )
  • راه اندازی چرخه فرآوری محصولات کشاورزی و جلوگیری از فروش فله محصولات تولید شده
  • آموزش مستمر و ارتقاء دانش فعالان حوزه کشاورزی

موارد اشاره شده در بالا ، تنها بخشی کوچکی از اقداماتی است که برای گسترش ، بهبود و ارتقاء محصولات و تولیدات کشاورزی ایران پیشنهاد می گردد و گام نهایی ، ایجاد چرخه کامل کشاورزی است که مشکلات و موانع گذشته در آن از بین برده و راه های رسیدن به پیشرفت را هموار سازد.

” اگریتن ، استارتاپ اکوسیستم کشاورزی ایران “ به دنبال دورهمی و ایجاد چرخه کامل این صنعت است تا در آن تمامی فعالان حوزه کشاورزی در کنار هم و با استفاده از توانمندی و پتانسیل های موجود  ، راه علاجی برای برون رفت از وضعیت کنونی کشاورزی ایران تدوین نمایند.